Monday, August 01, 2005

Headerimin ve IMBB'ler..


©Steve McCurry'nin fotolariyla yaptigim bir calisma!

Daha önceden uzun uzun header yapmayi deniyen, bugün aksam üstü ani bir kararla fotograflarimi karistirdim ve kendime bir header hazirladim. Özellikle fazla zamanimi almamasi en cok hosuma giden tarafiydi sanirim..

17.si düzenlenen ingilizce yemek etkinligi IMBB'in temmuz icin ev sahibi A La Cuisine idi. Konu cay idi ve cayla yapilan degisik güzel tarifler cok hosuma gitti. Benim favorilerim: Kanadali LexCulinaria adli foodblogcunun yaptigi yesil/yasemin cayli lokum (altdaki foto).
Aslinda lokumla hic aram iyi diildir fakat bu tarifi cok orjinal buldum. Diger cok orjinal ve yapimi oldukca kolay olan Anne'nin yaptigi cikolatali, indian spice aromali cay ile doldurulmus frambuazlar. (Indian spice cayi aromatik bir siyah cay icinde karanfil, tarcin, zencefil, kakule ve meyankökü -Süssholz- bulunan). Daha sonra ablamin yapmis oldugu kayisili yesil cayli kek, Zinnur ve Nordjlus geliyor..

Heyecan devam ederken baska bir heyecan daha var. Malum türkce bloglar arasi ablam, Zinnur ve Hatice baslattigi benzer bir yemek etkinligi var. Ilk ev sahibesi Hatice'nin belirledigi konu Seftali. Belirli bir günde (simdilik 15 agustos) yarismaya katilmak isteyenler bloglarinda yayinlayip blog adreslerini yemek etkinliginin ev sahibine gönderiyorlar.. Devami burada!


Yenilikler ve bereket ile.. :o)