Wednesday, August 10, 2005

Türkmen Mantisi..



Dün bizim düzenli olarak son zamanlarda daha sIk gerceklestirdigimiz bulusmamiz vardi Nayhan'da. Adasim Gülsen (Türkmen) bize söz vermisti yöresel yemek yapacagini. Ve dün aksam bunu gerceklestirdi. Ben gittigimde yukaridaki fotodaki mantilar yapilmisti ve ben yapilan son mantilarin fotografini cekebildim. Bu türkmen mantilari bizim tanidigimizdan biraz daha büyük. Hafif yagda pistikten sonra 1/2 cay bardagi gibi biraz su eklenerek o suyun buharinda pisiyorlar. Ardindan yogurt ve dogranmis maydanoz ile servis yapiliyor. Hamuru su, tuz, undan olusuyor ve ic harcida köfte ic harci gibi. Lezzeti ise mükemmel! Gülsen bu yemegin türkmen mutfaginda bir ana yemek oldugunu ve misafir sofralarindan eksik olmadigini bahsetti. Gercekten cok doyurucu ve lezzetli bir yemek. Ellerinize saglik Gülsen ve Nayhan!