Ye#5: Kestane
Aslinda Istanbul fotolariyla tatilden sonra 'Merhaba' demek istemistim. Bugün ayin 15 oldugunu, beraberinde aylik Yemek Etkinligi zamaninin geldigini görünce daha evvel (bayram ve bayram sonrasi) yaptigim 2 kestaneli tarife öncelik tanidim. Bu ay ki etkinligimizin konusu Kestane ve ev sahibimiz sevgili Devletsah :o)
Kestaneli Yas Pasta
Hamuru icin:
Kremasi icin:
Üstü icin:
Hamuru icin tüm malzemeler bir kabin icinde güzelce karistirilir ve 180°C'de yaklasik 25 dakika pisirilir. Soguyan kek ortasindan kesilir. Kekin alt bölümünün ortasindan fazla belli olmayacak sekilde 1 yk kadar kek hamuru alinir (üstü icin). Krema seker ile cirpilir ve en son kestane ilave edilir. Pastanin orta kismina gelecek sekilde kremanin 1/2 sürülür. Daha sonra kalan krema kekin üst kismina sürülür. Üstüne iri cekilmis kestane ve pastanin icinden aldigimiz pismis pasta hamuru üfelenilir. Servis yapilmadan önce üstüne bolca kakao eleyerek servis yapilir. Afiyet olsun!
Cikolatali Kestane Sekerleri
Kestane blenderde ince cekilir. Icine serbet ilave edilerek burada ve suradaki gibi kestane formu verilir. Arzu edildigi sekilde brenmari usulü eritilmis kuvertüre bandirilir. Afiyet olsun!
4 Comments:
Harika gozukuyor.Yine harikalar yaratmissin sevgili Gulsen.İstanbul fotolarini da merakla bekliyoruz.Ben de gitmeyi cok istiyorum İstanbul'a.Sevgiler.
Yeşilim gelmiş:)) gözlerimiz blogda kaldı, hoşgeldin sefa getirdin. Tarifler ve fotolar çok güzel ellerine sağlık.
Sevgi ile...
Sevgili Yeşil ellerine sağlık mamalar nefis olmuş
Basakcim; cok tskler. Istanbul fotolarini hafta basina yetistirebilirim umarim :)
Tuhfecim; hosbulduk! Gezdik gördük bir sürü güzel aniyla döndük heybemizde. En kisa zamanda tekrarlamak istiyoruz ;) Senin kestane terineler muhtesem!
Burcukusum; özellikle kestane sekerleri benim cok hosuma gitmisti. Belki bu bayrama da tekrar yapmali..
Duygucum; kesinlikle kestane diyari Bursa. Orada bende kestane sekeri yemisti 5 yil önce hala tadi damagimda. Eger yolum düserse bir de Kafkas Pastanesinin pastalarini denemek isterim :)
Kestane ile..
Post a Comment
<< Home