Thursday, December 15, 2005

Ye#5: Kestane



Aslinda Istanbul fotolariyla tatilden sonra 'Merhaba' demek istemistim. Bugün ayin 15 oldugunu, beraberinde aylik Yemek Etkinligi zamaninin geldigini görünce daha evvel (bayram ve bayram sonrasi) yaptigim 2 kestaneli tarife öncelik tanidim. Bu ay ki etkinligimizin konusu Kestane ve ev sahibimiz sevgili Devletsah :o)

Kestaneli Yas Pasta

Hamuru icin:
  • 150 gr un
  • 3 tk kabartma tozu
  • 75 gr seker
  • 3 yumurta
  • 100 ml sivi yag
  • 1 cb iri cekilmis kestane
  • 10 gr kakao

  • Kremasi icin:
  • 400 ml cig krema
  • 2 tk seker
  • 2-3 yk iri cekilmis kestane

  • Üstü icin:
  • Kakao ve iri cekilmis kestane

  • Hamuru icin tüm malzemeler bir kabin icinde güzelce karistirilir ve 180°C'de yaklasik 25 dakika pisirilir. Soguyan kek ortasindan kesilir. Kekin alt bölümünün ortasindan fazla belli olmayacak sekilde 1 yk kadar kek hamuru alinir (üstü icin). Krema seker ile cirpilir ve en son kestane ilave edilir. Pastanin orta kismina gelecek sekilde kremanin 1/2 sürülür. Daha sonra kalan krema kekin üst kismina sürülür. Üstüne iri cekilmis kestane ve pastanin icinden aldigimiz pismis pasta hamuru üfelenilir. Servis yapilmadan önce üstüne bolca kakao eleyerek servis yapilir. Afiyet olsun!




    Cikolatali Kestane Sekerleri

  • 10 tane haslanmis kestane
  • 1 yk serbet
  • Kuvetür (disi icin)


  • Kestane blenderde ince cekilir. Icine serbet ilave edilerek burada ve suradaki gibi kestane formu verilir. Arzu edildigi sekilde brenmari usulü eritilmis kuvertüre bandirilir. Afiyet olsun!

    7 Comments:

    Blogger Başak said...

    Harika gozukuyor.Yine harikalar yaratmissin sevgili Gulsen.İstanbul fotolarini da merakla bekliyoruz.Ben de gitmeyi cok istiyorum İstanbul'a.Sevgiler.

    15 December, 2005 14:47  
    Blogger tuhfe said...

    Yeşilim gelmiş:)) gözlerimiz blogda kaldı, hoşgeldin sefa getirdin. Tarifler ve fotolar çok güzel ellerine sağlık.
    Sevgi ile...

    15 December, 2005 21:53  
    Blogger burcukusu said...

    Sevgili Yeşil ellerine sağlık mamalar nefis olmuş

    16 December, 2005 08:23  
    Blogger mehterbaşı said...

    ellerine sağlık :)
    bir Bursalı olarak bu kestane olayına katılmamakla büyük ayıp ettim ama maalesef çağın problemi zamanım yok :(
    ben kestaneli pastaya bayılırım bizim burda kafkas pastanesinin çok güzel pastaları var nefis nefis ama seninkiler daha mı güzel ne :))

    16 December, 2005 23:41  
    Blogger yEşiL said...

    Basakcim; cok tskler. Istanbul fotolarini hafta basina yetistirebilirim umarim :)

    Tuhfecim; hosbulduk! Gezdik gördük bir sürü güzel aniyla döndük heybemizde. En kisa zamanda tekrarlamak istiyoruz ;) Senin kestane terineler muhtesem!

    Burcukusum; özellikle kestane sekerleri benim cok hosuma gitmisti. Belki bu bayrama da tekrar yapmali..

    Duygucum; kesinlikle kestane diyari Bursa. Orada bende kestane sekeri yemisti 5 yil önce hala tadi damagimda. Eger yolum düserse bir de Kafkas Pastanesinin pastalarini denemek isterim :)

    Kestane ile..

    17 December, 2005 13:54  
    Blogger ipek [mail adresimden ulaşın] said...

    Yeşil,hoşgeldin.İstanbul'da olduğun zaman görüşelim diyerek bir mail yazmıştım ama,herhalde vaktin olmadı.Bir dahaki gelişine ,mutlak bir kahvemi içmeye beklerim.Muhteşem görüntüler,ama etkinlikte görememiştim seni.Sevgileimle

    17 December, 2005 19:39  
    Anonymous Anonymous said...

    You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it film editing schools

    18 March, 2007 01:22  

    Post a Comment

    << Home