Wednesday, February 23, 2005

Bach cicek terapisi..


Benim suanda kullandigim cicekler..



Fikra Jens-Erik R. Peterson - "Heile dich selbst mit den Bach-Blüten" Knauer Verlag kitabindan:

Nasreddin Hoca evde anahtarini kaybediyor. Evde bulamayinca disariya cikip aramaya devam ediyor. Bir sokak lambasinin altinda aramaya devam ediyor anahtarini. Esi "Hocam, sen anahtari evin icinde kaybettin, niye sokak lambasinin altinda ariyorsun ki?!" diye soruyor. Bizim hocada buna cevap olarak "Biliyorum, ama ev karanlik burada daha iyi görebiliyorum" diyor. Bu fikrayla birlikte insan vücudunun, o ev oldugunu ve disarida "isik altinda" olanlarinda bizim tip doktorlari yardimiyle tedavi etmeye calistigimiz hastaliklarimiz olarak tanimlaniyor. Hastaliklar daima (alternatif tipta) vücudun konusma dili olarak tanimlanir. Yani ruhsal nedenleri, rahatsizlari -bizi hasta yapan seyleri- vücud konusamadigi icin "hastalik diliyle" göstermektedir. Ve tip doktorlarida sadece "isik altinda" olanlari tedavi eder. Asil aranilmasi gerekilen anahtarin kayboldugu eve bakilmaz. Sadece o agri o sikayet yok edilmeye calisilir.


©http://www.ipekcaldemir.com

Bach Cicek'leri Edward Bach'a (1880-1936) ait. Kendisi bir ingiliz tip pratisyeni. Bu cicek terapisinde toplam 38 tane bitki söz konusu. Bach cicek terapisi bitkisel tip tedavi sistemlerinden birisi. Bu bitkiler insanlari zaman zaman rahatsizlik veren duygusal halleri ve kisilik uyumsuzluklarini tedavi edebiliyor. Hic bir yan etkisi bulunmamakla birlikte, fiziksel durumlardan cok hissi halleri tedaviye yönelik. Ilgilenlere verebilecegim cok güzel türkce bir link: http://www.ipekcaldemir.com/cicek.htm



Cicekler ile.. Sevgi ile..



Not: Alternatif tip pratisyenlere ihtiyacimiz oldugu kadar da tip doktorlarinada ihtiyacimiz vardir. Ikisinin yeride farklidir. Yanlis anlasilma olmasin.. :o)