Thursday, June 30, 2005

Kitap Fuari icin hazirliklar..













©Frankfurter Buchmesse/Ciçek

13 haziranda Frankfurt'ta, her yil ekimde gerceklesen ve bu yilda 19-23.10. tarihleri arasinda gerceklesecek kitap fuari hakkinda basin toplantisi vardi. 1976 yilinda 2 yil aralikli periyodlarla konuk ülke agirlamakla baslayan Frankfurt Kitap Fuari, 1988'den itibaren her yil konuk agirlamaya baslamis. Gelen konuk ülke fuar alanini ücretsiz kullanabilmekle birlikte, arzu ettigi sekilde ülkesini tanitma amacli renklendirebiliyor fuar boyunca. Bir yil önceden - daha önceden bellirlenen konuk ülke adina, Frankfurt ve cevresindede kültürel alanda kurslar, seminerler, filmler, ..etc. sunuluyor halka ve hazirliklar/tanitim yapiliyor.

Bu yil özel bir yil. Cünkü konuk ülke Kore ve Hindistan'dan sonra 2. kez konuk ülke oluyor. '..Zaman teknoloji zamani; yazilari yazmak icin dünyanin her bir yerinde klavyeler kullaniliyor ve yeni bir yaziya baslamadan evvel 'enter' tusu basiliyor..' diyerek yola cikan konuk ülke Kore'nin fuar mottolari 'Enter Korea'. Toplantida Kore 5 günlük Kitap Fuarindaki aktivitelerinle birlikte gelecek olan yazar, politakaci, taninmis konuklarin isimlerini ve tarihlerini acikladi.

Umuyoruz ki; Türkiye'de (Kültür Bakanligi yada Yayinevleri Toplulugu) gelecek yillarda konuk ülke olmak icin basvurur ve Türkiye'yi konuk ülke olarak agirlar Frankfurt Book Fair.

Bu yilki Baris Ödülü 23 ekimde saat 11.00'de Paulskirche'de düzenlenen ödül töreninden Orhan Pamuk'a verilecek. Ve bu yil ilk kez ZDF kanalindan canli yayinlacak bu ödül töreni. (Photo: Isolde Ohlbaum)