YE#2: Elma
Tatilin ilk haftasinda dijital kameram evdeki afacan (IFE) tarafindan balkondaki havuz sefasi esnasinda 'gemi' olarak kullanildi. Makinayi aninda fönle ve 3 gün mümkün derecede en sicak odalarda (gölgede) tüm kapaklari acik sekilde kuruttum. Daha sonra saolsun beni tatilin geri kalan günlerinde yanliz birakmadi ve calisti. Haliyle ufak tefek hasarlar aldi ve o yüzden suanda bakimda kendileri ;o) Daha evvel blogda yiyecek fotolari eklemistim fakat bu ilk tarifim. YE#2 Elma icin haftasonu yaptigim yas pastayi cekemedim kameram olmadigi icin. Tatil öncesi yaptigim elmali kolay bir tarti eklemek istedim onun yerine. Diger pastanin ceple cektigim fotosunuda daha sonra eklerim.. Bu ayki etkinligin ev sahibesi Bizim Pastane (Zinnur) oradaki diger tariflere bakmayi unutmayin :o)
Elmali Kolay Tart
Malzemeler:
- 4 tane kare milföy hamuru
- biraz un
- 250 quark (tuzsuz labne peyniri yada mascarpone)
- 1 paket dr. otker vanilya aromali pudding tozu
- 2 yemek kasigi süt
- 500 g elma
- 1/2 limon
- tarcin ve toz seker
Yapilisi:
- Milföy hamurlari kare halinda unlu bir zemine yayin ve merdane yardimiyla kare bir yufka acin (firin kabinizin kenarlarinida kaplayacak bir sekilde). Daha sonra yaglamis oldugunuz firin kabina hamuru yayin ve kabin icine güzelce yerlestirin. Firin kabinin disina tasan köseleri bicak yardimiyla kesin.
- Kremasi icin quark (labne peyniri yada mascarpone'yi) vanilya aromali pudding tozunu ve süt ile karistirin. Ve bu karisimi hamurunuzun üzerine dökün.
- Elmalarin kabugunu soyup cekirdeklerinide cikartiktan sonra ince dilimler halinde kesin. Ve limon suyu ile harmanlayin. Daha sonra elmalari fotodaki gibi kremanin üzerine dizin. Ve üzerine arzunuza göre tarcin ve toz seker serpin. Daha önceden 180°C isitilmis firinda 20 dk pisirin. Afiyet olsun!
16 Comments:
Oncelikle hosgeldiiinnn :))) ve sonrasinda ellerine sagliiiik:) harika gorunuyor sevgili yesil..sanirim ilk elma acilisini yapanlardan birisin .. hmmm super :D..gercekten kolay ve cok lezzetli olduguna eminim ..
MMMMMMM nefisss, ellerine sağlık, çok güzel gürünüyor tadını damağımda hissetmeye çalışıyorum. Görüntüden de kopya çekince oooh çok güzel.
Yutkundum, elhamdulillah.
ellerine sağlık.. harika olmuştur mutlaka. canım istedi şimdi işyerinde :)
gerçektende harika görünüyor:))
hem malzemeler kolay bulunabilir hemde yapılışı kolay:)
ellerine yüreğine sağlık...
seLamLar ..
SiS resimler harika olmus ..
resimler gibi tadida cok lezzetliydi ;)
sLm`s hRauF
Merhaba Yeşil,
Siyahın içinde ışıklı fotoğraflar, canlı renkler hoş görünüyor. Eline sağlık.
Mmmmmm... it looks very good. What a pity, I don't speak turkish. In any case, I love Turkey. Greetings from Spain.
Nuray, Tuhfe, Sule, Zeynep, Evcini, Aysun, Hrauf, Duygu ve Basak hepinize tskler. Ayrica YE#2 Elma'ya katilanlar hepinizin yaptiklarini büyük bi ilgi ile izledim :)
Carlitos Sublime thanks! Nice you have liked it. Greetings to Andalusia from Germany :)
Elmali tatlar ile..
harika bir görüntü şimdi bir dilim olsaydı da afiyetle yeseydik:)
ellerine sağlık yeşil...
Çıtır çıtırdı değil mi, ve ağzında dağıldı her bir lokma. Fotoğrafından belli! Ellerine sağlık.
Sevgili H@tice buradan ikram edemiyorum - etmek isterdim. Güzel olurdu, tadi hakkinda da farkli farkli yorumlar okurduk :) Eger bir gün yolunu bu diyarlardan gecirecek olursan beklerim ;)
Burcu pasta hemen tüketilmesi gereken bir pasta. Cünkü dedigin gibi kitir kitir yemesi daha lezzet verici :)
Sevgiyle..
Sahane Yesil, pek güzel bir görünümle sunmussun bizlere, ellerine saglik.
sevgiler
Tskler Özgül :)
sevgili yeşil, ikramını almış gibi oldum:))tekrar ellerine sağlık...
ayrıca nazik davetin için de, neden olmasın;)
teşekkürler...
Sevgili Yesil,
Verdigin guzel tarif icin tesekkurler. Dun yaptim gelen misafirlerime, begenildi ve hic kalmadi. Lezzetli ve kolay bir tarif. Ellerine saglik.
Selam ve dua ile.
Merhaba,
Bu tarifi denemek istiyorum ama bir şey aklıma takıldı. Puding tozu dediğiniz normal puding mi farklı bir şey mi? Pudingler 2,5 bardak süt ile pişiriliyor ya tarifte sadece 2 kaşık süt ile çok katı olmuyor mu? Teşekkürler.
Post a Comment
<< Home