Tuesday, April 05, 2005

2. Gün: Siena

Yolculuk 118km ötedeki Siena'ya.. (2h'lik bi yol)..


Yolda cekilen bi foto..


Siena'ya ulastik. Fakat sansimiza o gün hava cok yagmurluydu..



Ve San Domenico kilisesinin önünde cektigim bi manzara.. Az sonra bu kahverengi evlerin bulundugu labirentvari karisik, carpisik, dar sokaklarda yürüyüse baslayacagiz.. Benim Italya gezisi esnasinda en cok hosuma giden sehir burasi oldu. Cok efsunluydu hersey..






Ve gezi rehberimizde övülerek anlatilan ünlü bi italyan pastanesi.. Bizim o kadar hosumuza gitmedi dogrusu Nannini..


Ve sehrin kalbi.. Piazza del Campo yani Campo meydani.. 13. ve 14. yüzyilda yapilmis 1956 yilindada Italya'nin ilk gezilecek sehir merkezi (Fussgängerzone) olarak ilan edilmis. Palio meshur at yarislarinin yapildigi yer. Burada italyan halki hava güzel oldugunda yiyeceklerini getirip piknik yaparlarmis.. Yarim daire seklinde muhtesem ve cok büyük bi alan.

Buda Campo meydanin karsisinda duran Palazzo Pubblico.. ve ardindanda Campo meydanina giris ve meydandan fotolar.. (kusbakisi bi bakis icin burayi tiklayin!)






Sehrin en yüksek noktasinda bulunan Duomo Santa Maria Assunta. 12. yüzyilin ortalarinda yapina baslanilan fakat para yetersizligi yüzünden 13. yüzyilin sonlarinda tamamlanabilen katedral. Ayin oldugu icin iceri almadilar (paskalya ayni)..




Siena'dan ayrilmadan evvel cekilen son bi hatira.. Solda Duomo Santa Maria Assunta (katedral) ve saginda da Palazzo Pubblico..


Fotolar biraz cok oldu ama buda Toskana'daki gezimizden bi gündü.. Yagmura ragmen güzel bir gündü.. Yarin Pisa'da bulusuyoruz! :o)

Gezi ile.. Isik ve sevgiyle..

...