Tuesday, May 10, 2005

Avucumda Patikalar (bugün cikan yeni bir kitap)


©www.gulinakoz.com

Peki günlerin, ayların ismi var da… haftaların neden yok?! Söyler misiniz bana lütfen?! Hani "çok fazla hafta var" diyecekseniz "e çok fazla gün de var". 12 ay ismi var, 365 tane gün ismi yok zaten. Onun yerine günler her hafta baştan başlıyorlar kendilerini saymaya. Biz de 52 haftanın her birini ayrı ayrı adlandırmak zorunda değiliz, haftalar da her ay yeni döngülerine başlayıverirler olur biter.

.. Renk isimleri vermeye ne dersiniz?! Renkli haftalarımız olur böylece. Sarı, Turuncu, Bozturuncu, Kırmızı,.. Ayın ilk haftası sarı.. evet aylar aydede tarafından düzenleniyor ama güneşin rengi oluversin başlangıcımız. Daha sonra da yavaş yavaş koyulaşsın ve ay sonunda kırmızı olsun, alarm versin. Aslında bi beşinci haftamız daha var değil mi?! Gerçi en fazla üç günde bitecek ama ona da ad koyalım, o da bordo olsun. Güzel güzel, ben bunu sevdim. Hepsi güzel ve canlı renkler oldular. Eveet isimlerimizi koyduktan sonra HiKaYe'mize başlayabiliriz artık..

©Gülin Aköz 'SiMiTCi' adli HiKaYe'sinin girisinden kisaltilmis versiyonu.. Gülin Aköz'ün Dünya Turu Anilarinin yer aldigi kitabi bugün Inkilap Yayinlari'ndan 'Avucumda Patikalar' (Dünya Turu: Temmuz 2001-Eylül 2002) cikti.. Kisisel websitesi!

Seyyah ile.. Yeni güzel bi kitap ile.. Gezi anilari ile.. Dünya turu ile.. Okur-yazar-gezer ile.. Renkli haftalar ile.. Tesekkür ile.. Sevgiler.. :o)