Tuesday, May 17, 2005

Karga ile BüLBüL



Karga BüLBüL'ü fena kıskanırmış. Ne zaman BüLBüL şakımaya başlasa bed sesiyle onu bastırmak için bağırmaya başlarmış. BüLBüL arada kızsada en iyi bildiği işi yapmaya devam eder, daha büyük aşk'la şakıyıp dururmuş. Karga bakmış ki bu yolla BüLBüLü susturamayacak kurnazlık düşünmüş. Her zamanki gibi seher vakti şakımaya başlayan BüLBüL'ün yanına sokulmuş. "BüLBüL kardeş boşuna ötüp durma" demiş. 'Neden?!' diye sormuş BüLBüL.

Karga kıskançlığının zehrini dostça sunmuş. "Bak" demiş, "Sen her seher vakti GüL için şakıyor onun için göz yaşı döküyorsun. Ama GüLyağını eller sürünüyor. GüL sana yar olmuyor." BüLBüL şöyle bir duraksamış, karganın sözleriyle içindeki vesvese örtüşmüş. Doğru diye düşünmüş. 'Peki sence ne yapmalıyım?!' Karga en doğrucu sesiyle cevap vermiş, "GüL'ü bırak dostum insanlar için ötmeye başla. O zaman GüL'de senin olur, GüL'ü koklayanda, GüL yağını sürünende." Karganın öğüdünü tutan BüLBüL insanların arasına karışmaya karar vermiş. O gün bu gündür insan oğlu seherde BüLBüL ile değil, kuşlukta karga sesiyle uyanırlarmış..


©Kaynak

4 Comments:

Blogger ÇiğDem said...

cok güzel bir hikaye ...

Eşin var, âşiyanın var, baharın var, ki beklerdin;
Kıyâmetler koparmak neydi, ey bülbül, nedir derdin ?
0 zümrüd tahta kondun, bir semâvî saltanat kurdun;
Cihânın yurdu hep çiğnense, çiğnenmez senin yurdun,
Bugün bir yemyeşil vâdi, yarın bir kıpkızıl Gülşen,
Gezersin, hânmânın şen, için şen, kâinatın şen.

Hikayene BüLBüL siirinden minik bir dörtlük ...

hayirli geceler cano ..

17 May, 2005 23:50  
Anonymous Anonymous said...

hikaye ve arkasına çiğdem'in dörtlüğü çok güzel...

18 May, 2005 08:17  
Anonymous Anonymous said...

Sevgili Yesil,
Guzel bir hikaye. Nedense bulbuller bir bir kayboluyor hayatimizdan, kargalar doldurmaya calisiyor bosluklari. Ama bir karga ne kadar doldurabilir ki bulbulun yerini?

Siten ilgimi cekti. Hos bir huzun hissediyorum burda. Sevdiklerime de adresini yolladim, yeni misafirler bekleyebilirsin yakinda.

Selam ve dua ile.

20 May, 2005 16:00  
Blogger Unknown said...

teşekkürler.kargalara karşı dikkatli olmak lazım,malum,hayatımızda da kargalar var.

03 November, 2016 21:33  

Post a Comment

<< Home