Finduk Ye
Findikli Pralinler
Findiklar 5 dk firinlanir ve soguduktan sonra dislari badem ezmesi ile kaplanip eritilmis kuvertüre bandirilir. Kuvertür donduktan sonra üzerine arzuya göre kakao serpistirilir.
Malzemelerin hepsi karistirilir. 180°C’de 20-25 dk firinlanir. Pudra sekeri serpilerek servis yapilir.
Findikli Kirazli (Visneli) Kek
Tüm malzemler sirasiyla eklenir ve kek kalibina bosaltilir. Kiraz/visneler süzüldükten sonra hafif una bulanir (pisme esnasinda tamamen dibine cökmelerini engellemek icin) ve kek harcinin üzerine yayilir. 175°C’de 40-45 dk firinlanir.
Sekerpare
Serbeti icin:
1 yumurtanin sarisini üstü icin ayirirak, diger malzemelerle hamur kulak memesi kivaminda yogrulur. Hamurdan ceviz büyüklügünde yuvarlaklar yapilir ve firin tepsisine aralikli dösenir. Daha sonra üzerine yumurta sarisi sürülüp ortalarina birer findik yerlestirilir. 190°C’de üstü kizarana dek firinlanir. Serbet kaynatilir. Sicak tatliya sicak serbet dökülüp sogumaya/dinlenmeye birakilir.
*Sekerpareleri annem yapti.
Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.
<< Home