Friday, September 01, 2006

Finduk Ye



Findikli Pralinler

  • 20 adet findik
  • 50 gr badem ezmesi (marzipan)
  • 50 gr bitter kuvetür

  • Findiklar 5 dk firinlanir ve soguduktan sonra dislari badem ezmesi ile kaplanip eritilmis kuvertüre bandirilir. Kuvertür donduktan sonra üzerine arzuya göre kakao serpistirilir.




    Findikli Brownie

  • 150 gr seker
  • 3 yumurta
  • 200 gr un
  • 1 tk kabartma tozu
  • 1 paket vanilya sekeri
  • 100 ml sivi yag
  • 100 ml ilik su
  • 50 gr kakao
  • 100 gr rendelenmis cikolata
  • 100 gr bütün findik


  • Malzemelerin hepsi karistirilir. 180°C’de 20-25 dk firinlanir. Pudra sekeri serpilerek servis yapilir.


    Findikli Kirazli (Visneli) Kek


  • 150 gr seker
  • 125 gr tereyagi veya margarin
  • 4 yumurta
  • 125 gr un
  • 125 gr ince kiyilmis findik
  • 100 gr rende cikolata
  • 1 tk tarcin
  • 2 yk kakao
  • 2 tk kabartma tozu
  • 1 paket vanilya sekeri
  • 1 kavanoz kiraz/visne

  • Tüm malzemler sirasiyla eklenir ve kek kalibina bosaltilir. Kiraz/visneler süzüldükten sonra hafif una bulanir (pisme esnasinda tamamen dibine cökmelerini engellemek icin) ve kek harcinin üzerine yayilir. 175°C’de 40-45 dk firinlanir.


    Sekerpare


  • 3 yumurta
  • 2/3 sb siviyag
  • 2/3 sb pudra sekeri
  • 1 sb ince kiyilmis findik
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldigi kadar un


  • Serbeti icin:

  • 5sb seker
  • 6 sb su
  • limon suyu/limon kabuklari


  • 1 yumurtanin sarisini üstü icin ayirirak, diger malzemelerle hamur kulak memesi kivaminda yogrulur. Hamurdan ceviz büyüklügünde yuvarlaklar yapilir ve firin tepsisine aralikli dösenir. Daha sonra üzerine yumurta sarisi sürülüp ortalarina birer findik yerlestirilir. 190°C’de üstü kizarana dek firinlanir. Serbet kaynatilir. Sicak tatliya sicak serbet dökülüp sogumaya/dinlenmeye birakilir.


    *Sekerpareleri annem yapti.


    Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.