Wednesday, July 06, 2005

Muzigin Denizi'nden..



Bochum'daki Kemnade Festivalinden önce yayinlamak ve sonra daha zaman var diyerek erteledigim bir festival haberi ile baslamak istiyorum.. Festivallerin bazilari bize uzak olsada güncel olaylar bölümüme eklemek istiyorum..

La Mar de Músicas (Muzigin Denizi) adli festival var suanda. Ispanya'nin Cartagena sehrinde düzenlenen 11. festivalin bu yil ki konuk ülkesi Türkiye. Kudsi Erguner, Burhan Öcal & Trakya All Stars, Sezen Aksu, Mercan Dede, Ömer Faruk Tekbilek, Erkan Ogur & Ismail H. Demircioglu, Kardes Türküler, Harem (festivalin kapanisini yapacak), Orient Expressions, Baba Zula, Oojami'nin de aralarinda bulundugu sanatcilar katilacak yada katildi bile birkaci :o) Cünkü festival gecen cuma (1 temmuz) Oojami ile acilisini yapti. Ardindan pazar günü Kudsi Erguner ve grubu sahne aldi ve bu aksamda sira Burhan Öcal & Trakya All Stars'da. Festival 23 temmuza dek sürecek. Festivalde türk muziginin yanisira türk kültürü, mutfagi, sinemasi tanitilacak ve bir cok film gösterilecek. Istanbul Galata Mevlevihanesi 13.7.'de sema gösterileri ile renk katacaklar.. Daha detayli bilgi burada!

Diger festival ise biraz uzun soluklu bir festival. Festivalin gerceklestigi yer Berlin. Suanda orada Museuminselfestival, dünyanin en uzun OpenAir (acik hava etkinligi) gerceklestiriliyor. Muzigin yaninda, tiyatro ve sinema filmleri gösteriliyor. Mayista basladi ve eylüle dek sürecek..

Ve son festival haberi benimde arkadaslarla birlikte gidecegim, Koblenz'de Festung Ehrenbreitstein'da 15.-16.7. tarihlerinde gerceklesek Horizonte Festivali. Festivalde 16.7. saat 22.00'de Mercan Dede sahne alacak..


'Muzigin Deniz'inden Türkiye Sesleri ile.. Festivaller ile..