Saturday, April 16, 2005

O Simdi Mahkum ;o)


©Constantin

Evet triloji (?!) yani 3 bölüm olarak tasarlanan "O Simdi .. " filmleri devam ediyor. "O Simdi Asker" (He Is In The Army Now)'dan sonra 2. bölüm gösterimde. O bi Abdullah Oguz filmi.. O bi Levent Kazak senaryosu.. O biir "O Simdi Mahkum" yada "In The Jail Now" ve 14 nisan'dan itibaren TR sinemalarinda gösterimde! :o)

Son yillarda Almanya'dada türk filmleri konusunda bi canlilik söz konusu. Artik buradada yeterince bi kitleye sahip olduklarini anlamis olmalilar. 2 hatta 3 kati bi bilet fiyatiyla filmler (aradan 1-2 yil gecmesini beklemeden) buradada vizyona giriyor. 21 nisan'dan itibaren bu film Avrupa'da 65 sinemada gösterime girecek. Ve ve.. 21 nisan aksami Köln'de Gala'si var ;o) Gala'ya Burhan Öcal, Yavuz Bingöl, Athena Gökhan Özoguz, Melisa Sözen, Levent Kazak ve Abdullah Oguz katilacakmis. Daha evvelde 'Neredesin Firuze' ve 'Vizontele Tuuba'nin Gala'larini katilmistim ve benim beklememe ragmen tüm film ekibi katilmisti.


©Constantin

Filmin HiKaYe'si: Askerlik bitmis, 2 yil sonra.. 3 askerlik arkadasi; Levent (Levent Kazak/'O Simdi Asker'de sürekli cepten hamile esini arayan, günes alerjisi olan asker), Gökhan (Gökhan Özoguz yada Athena Gökhan) ve Karlidag (Yavuz Bingöl/'O Simdi Asker'de uzun dönem (8 yil) askerlik yapan erimiz). Bu 3 arkadas hayatlari aglarini ören kaderin bi ilmegi ile tekrar dügümlenir. Oldukca basarisiz is kariyeri olan Levent 'O Simdi Mahkum' adinda bi sitcom senaryosu yazip, basrolü oynamasini istedigi Gökhan’in pesine düser. Büyük bir aksilik sonucu baslari belaya giren 2 arkadas kendilerini cezaevinde bulurlar. Yerlestikleri kogusta asker arkadaslari olan Karlidag'da vardir. Tekrar bi araya gelen arkadaslar hayatlarinin bu en zor evresindede beraberlerdir. Burada daha önceden tanik olmadiklari yasamlar, insanlar ve olaylar vardir. Zira yeralti dünyasinin karanlik yüzü onlara dönüktür. Ancak isin ilginc tarafi, Levent'in senaryosunda yazdigi her sey cezaevinde gerçeklesmektedir. Kurtlar sofrasi, racon sahibi delikanlilar ve hatta bir tünel.. Karlidag'in kara sevdasi icin kazdigi, ancak mafyanin otoban gibi kullanmaya basladigi bir tünel..


©Constantin

Kahramanlarimiz, bazen soluk kesen bi maceranin, bazen gözleri dolduracak hi hüznün, bazen kahkahalarin, bazende yüregimizi hoplatan bi HiKaYe'nin icine girerler. Kahkaha, racon, kurtlar sofrasi, kara sevda, ihanet..

Yer alti dünyasinin Numan abisi (Burhan Öcal), sagkolu Sadik Kazim (Erkan Can), Koko Niyazi (Zafer Algöz), sevgilisi Katerina (Fadik Atasoy), Karlidag'in sevgilisi Suzan (Ayca Inci), Suzan'in esi Osman (Menderes Samancilar), Gökhan'in sevgilisi Melisa Sözen, Numan’in bas düsmanlari Ali Atay (Gürgen Çiftgör) ve Sürmeli (Özbek Yildiz).. filmin oyunculari. Ve Kader (Nurseli Idiz), Erketeci (Peker Acikalin) ve Osman (Menderes Samancilar) konuk oyuncular. Filmin muzigini Atilla Özdemiroglu yapmis..

22 nisan'da film kritiklerim ve gala gecesi hakkindaki haberlerimde görüsürüz.. Eger filmin fragmanini izlemek isterseniz tiklayin! Yaklasik 15 dk süren bi kamera arkasi izlemek isterseniz tiklayin! Yada film hakkinda daha detayli bilgi icin buraya tiklayin!



O Simdi'ler ile.. Yeni bi film ile..