Thursday, August 31, 2006

Finduk Ye#2





















Findikli Mürdüm Erikli Pasta

  • 3 yumurta
  • 150 gr seker
  • 1 paket vanilya sekeri
  • 150 ml sivi yag
  • 125 ml soda
  • 400 gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tk tarcin



  • Üzeri icin:

  • 750 gr taze mürdüm erigi
  • 1.5 sb ince kiyilmis findik



  • Erikleri cekirdeklerinden ayirip, ortalarindan üst kismina dogru kesilir. Hamur malzemelerinden hamur hazirlanip ve tepsiye dökülür. Mürdüm erikleri sirayla dizilir. Üzerine findik serpistirilip 180’de 30-45 dk firinlanir.






















    Findikli, Hindistan Cevizli Portakalli Tatli
    (10 tane toprak kase icin)

  • 4 yumurta
  • 1/2 SB seker
  • 1 vanilyali seker
  • 1 SB sivi yag
  • 200 ml taze sikilmis portakal suyu ya da hazir 100% portakal suyu
  • 1 portakalin kabugu (rendelenmis)
  • 150 g hindistan cevizi
  • 1/2 SB ince kiyilmis findik
  • ½ SB un
  • 500g irmik
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • Serbeti icin:

  • 5sb seker
  • 6 sb su
  • limon suyu/limon kabuklari

  • Üstü icin:
  • Findik taneleri


  • Hepsini karistirip kasik yardimiyla toprak firin kaplarin icine bosaltilir. 180°C’de 20 dk firinlanir. Soguduktan sonra hazirladiginiz sicak serbet üzerlerine dökülür.











































    Findikli Cezerye


  • 1 kg rendelenmis havuc
  • 500 kg seker (arzuya göre daha fazla)
  • 3 tk tarcin
  • ½ cb irmik


  • Hepsi tencerede yaklasik 2 saat boyunca sürekli karistirarak pisirilir. Hafif sogumayan birakilan harctan cevizden kücük parcalar kopartilip toplar elde edilir. Bu toplar hindistan cevizine bulanir. Soguduktan ve hatta bir gün bekledikten sonra daha leziz olduklari cok kez tecrübe edilmistir :o)






















    Ayva Tatlisi*


  • 4 adet ayva
  • 3 sb seker
  • 3 sb su
  • 1 sb findik ve seker (üstü icin)


  • Ayvalari güzelce yikayin. Boyuna olarak ortadan ikiye bölüp cekirdeklerini ayirin. Kabuklarini soyup su, seker ve cekirdekleriyle birlikte ayvalari yaklasik yarim saat pisirin. Daha sonra 1 sb ince kiyilmis findik ve 1 sb sekerle karistirilmis karisimdan ortalarina yerlestirin. Bir yemek kasigi yardimiyla üzerlerine ayvalari pisirdiginiz serbetten ekleyin ve 15 dak. 180°C'de firinlayin.
    (*Ayva Tatlisi tarifini uygulayan: Sengül Ucak)



    Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.